ឈ្មោះអង់គ្លេស៖ Roselle
ឈ្មោះថៃ៖ กระเจี๊ยบแดง
ឈ្មោះវិទ្យាសាស្ដ្រ៖ Hibiscus sabdariffa Linn.
ឈ្មោះអំបូរ៖ Malvaceae
... ជារុក្ខជាតិម្យ៉ាងមានដើមពណ៌ក្រហម ដែលស្លឹកនិងត្របកផ្លែមានរសជាតិជូរ។
+ ផ្នែកប្រើប្រាស់: ស្លឹក ផ្កា គ្រាប់ ផ្លែ។
++ គុណប្រយោជន៍
- ស្លឹក ជួយដល់ចក្ខុវិញ្ញាណ អញ្ចាញធ្មេញ។
- ផ្កា ជួយដល់ឆ្អឹង រំលាយខ្លាញ់ក្នុងសរសៃឈាម បំបាត់ក្អក។
- គ្រាប់ ជាថ្នាំសម្រាប់បញ្ចុះលាមក បញ្ចុះទឹកមូត្រ និងថ្នាំប៉ូវ។
- ផ្លែ ជួយផ្សើមដល់បំពង់ ក បន្ធូរបន្ថយដល់ជំងឺទឹកនោមផ្អែម។
No comments:
Post a Comment